חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי החדש שנכנס לתוקף החל משנת 2019 החליף את חוק פשיטת רגל שהיה מסורבל יותר, נוקשה יותר וארוך יותר.
החוק החדש מציב את החייב בפרונט ומאפשר להשתקם כלכלית ולצאת לדרך חדשה.
חדלות פירעון הוא למעשה מצב בו האדם אינו יכול לפרוע את חובותיו, במקרה שאדם מצוי בהליך של חדלות פירעון, הדבר עלול להוביל לשינוי המצב המשפטי ולכניסה להליכי פשיטת רגל, במקרה שכזה מומלץ מאוד להיעזר בשירותיו של משרד עורך דין חדלות פירעון המומחה בתחום.
אנשים רבים אינם יודעים כיצד למנוע הדרדרות כלכלית נוספת ואף חוששים בפתיחת הליכי חדלות פירעון וזאת בעקבות הדרכה לא נכונה או לקיחת הלוואות ע"י חברות האשראי. בכתבה הבאה נלמד כיצד להתנהל נכון בתהליך.
*לתשומת לבכם, המידע בבלוג זה אינו מהווה ייעוץ מכל סוג לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת, הבלוג אינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי עם עורך דין מומחה להליכי חדלות פירעון.
חמישה כללים חשובים לפני היציאה לדרך
לעיתים קרובות אדם מגיע להליך של חדלות פירעון עקב מציאות כלכלית לא פשוטה או קריסה כלכלית, כאשר הוא לא יכול לפרוע את חובותיו. עורך דין חדלות פירעון מומחה ידע להמליץ על הליך הנכון ביותר עבור כל מקרה, אולם לפני הגשת הליך חדלות הפירעון ישנם כללים טרם פנייתכם להגיש בקשה.
כלל ראשון – ריכוז חובות
מומלץ לרכז את כל החובות העומדים נגדכם, גם כאלו שלא נפתחו כנגדם תיקים בהוצאה לפועל או בבית המשפט לרבות הלוואות, שיקים עתידיים והתחייבויות עתידיות.
כלל שני – גובה החובות
גובה החובות הוא מרכיב חשוב ביותר להחלטה האם לגשת להליך חדלות פירעון. החוק מאפשר כניסה להליך חדלות פירעון בגובה חוב של מינימום 50,000 ש"ח
כלל שלישי – הימנעות מהלוואות חדשות
נטילת הלוואות נוספות לפני הפתיחה בהליכי חדלות פירעון אינו מקדם ו/או מוחק את החובות, אלה רק מגדיל אותם והופך לכדור שלג שלא ניתן לעצור.
חברות אשראי רבות ואף בנקים מפעילים לחץ על החייב ליטול הלוואות נוספות בנוסף לקיימות כבר בחשבון.
כלל רביעי – ערבים
הליך חדלות פירעון מגן על החייב בלבד! הנושה רשאי לפנות בהליכי הוצאה לפועל כנגד ערבים עם קיימים כאלה, לכן יש להימנע מלהחתים ערבים בהלוואות.
כלל חמישי – ייצוג עורך דין חדלות פירעון
האינטרנט והמדיות החברתיות מוצפות פרסומים אודות ייעוץ משפטי, מחיקת חובות והחזרי חובות נמוכים. צו התשלומים אשר קובע בית המשפט הוא סובייקטיבי לכל אדם בנפרד ע"פ פרמטרים רבים כגון: מצב בריאותי, תשלומי מזונות, גיל, נכסים, יכולת השתכרות וכו.. כל מקרה הוא לגופו ולכן זהו הכלל החשוב ביותר יש לוודא כי עורך הדין מומחה בתחום, אמין, מקצועי כדי לבדוק את התאמתכם להליך ומציאת הפתרון הטוב ביותר עבורכם.
עו ד חדלות פירעון – הפתרון שלך לחובות
יכולת משרדינו "עודד חן" להציע ללקוחתינו ליווי באות לידי בכמה דרכים החל כבר מהפגישה הראשונית
1. יצירת תוכנית עבודה – יש את הצורך להבין מה אנחנו מנסים להשיג, האם אנחנו רוצים לקבוע מטרות מראש? ואילו מטרות אנחנו רוצים להציג כדי להתמודד עם ההליכים לאורך כל הדרך.
2. צמצום הסנקציות – ניתן להגיש בקשות שונות לאורך כל ההליך על מנת לצמצם סנקציות בעקבות הכניסה להליך כמו לדוגמא: שלילת רישיון או צו עיכוב יציאה מהארץ בהתאמה להתקדמות שלנו בתהליך השיקום וקצב צו התשלומים
3. התמודדות עם הנושים – יש להבין מהי האסטרטגיה הטובה ביותר להתמודדות עם הנושים השונים ומה יש לעשות כדי להגיע איתם להסכמה, כמו גם לבצע זאת בזריזות המרבית האפשרית כדי שאתם תתחילו לשלם את החוב בהקדם ולקבל את צו ההפטר המיוחל.
בסופו של עניין המטרה העיקרית והחשובה ביותר בהליך חדלות פירעון היא לשקם אתכם ואת המצב הכלכלי שלכם, צוות משרד עורך דין עודד חן בעל ניסיון רב בתחום ישמח לעמוד לשירותכם לאורך כל הדרך להצלחה חדשה