דיני משפחה

ייצוג משפטי של דיני משפחה

משרדנו מתמחה בתחום דיני משפחה, נישואין, גירושין, הסכמי משמורת, הסכמי ממון, עריכת צוואות, צו קיום צוואה, צו ירושה, עזבון, התנגדות לצוואה, הסכם חלוקת עיזבון, ירושה על פי דין, פסילת צוואה

הטיפול בתיקים הוא יסודי ומורכב מצוות  עו"ד בעלי נסיון רב ומיקצועי ובעלי ראיה אסטרטגית ובעלי רגישות ועדינות בכל מקרה לגופו לרבות הסכמי משמורת וגירושין.

ניהול תיק גירושין:
טיפול כולל בהליכי גישור גירושין מחוץ לכותלי בית המשפט, הגשת תביעת גירושין , ייצוג משפטי בבית הדין הרבני, סרבני גט, הליכי מזונות ילדים 

ניהול הסכמי משמורת:
טיפול בהסדרי ראייה ומשמורת משותפת, הפרת הסכמים, בדיקת אבהות גנטית, טיפול בצו לבדיקה גנטית

ניהול הסכמי ממון:
עריכה וכתיבה של הסכמי ממון בין בני זוג, ניהול משא ומתן, עריכת הסכם בין ידועים בציבור

ניהול צוואות ירושות ועזבונות:
עריכה וכתיבה של צוואות, ניהול ירושות ועיזבון, ייצוג משפטי בהתנגדות לקיום צוואה, ייצוג משפטי בנושאי ירושה מגוונים, ייצוג ידועים בציבור למען זכויות צוואה על פי דין.

לתיאום פגישה וייעוץ ללא התחייבות

תוכן עניינים

דיני משפחה - כל מה שחשוב לדעת

בעולם המשפטים קיימים ענפים רבים ולכל אחד יש את המורכבות שלו.
תחום דיני המשפחה והמעמד האישי הוא תחום רחב היקף של זכויות וחובות, המכיל מספר רב של ענפים משפטיים הקשורים לחיי משפחה הכוללים בין היתר הורות, יוחסין, נישואים וגירושים.
ענפים אלו נידונים בבית המשפט לענייני משפחה וכן גם בבית הדין הרבני לו יש סמכות מקבילה במיוחד בנושא גירושין וקבלת גט.

תחום דיני המשפחה הוא תחום מורכב מאוד ומלווה באמוציות והמון רגשות סוערים בין בני משפחה ברגעים של משבר, לכן זה תחום שנוגע גם בפן הפסיכולוגי והנפשי.
לדוגמא: במקרים בהם מעורבים ילדים – אי הסכמה בנושא הסדרי ראייה, סכסוכים בין קרובי משפחה בגין ירושות ועזבונות ובני זוג במשבר זוגי אשר הליך הגירושים מתקיים בטונים צורמים.
עו"ד דיני משפחה צריך להיות רגישות ויכולת הכלה ובעל יכולת אישית גבוהה ומקצועי על מנת ליישב סכסוכים העלולים להוביל לא מעט גם לתחום הפלילי לרבות אלימות, הונאות, איומים וזיופים.

ישנם מקרים בהם דיני משפחה נוגעים בתחום המשפט העסקי ובתחום המקרקעין לאחר שבני הזוג עומדים לפני גירושים ומבקשים למכור עסק משותף או למכור דירה משותפת נדרשת הבנה כלכלית וידע בתחום דיני מקרקעין כדי לשמור באופן מיטבי על האינטרסים של כל הצדדים.

חוק בית המשפט לענייני משפחה

חוק בית המשפט לענייני משפחה נוסד ב 1995 התשנ"ה- הוא חוק אשר מסמיך את בתי המשפט שלום לכהן כבתי משפט לענייני משפחה ולדון בכל הנושאים בין קרובי המשפחה כתוצאה מסכסוך משפטי. 

שני הגופים העיקריים העוסקים בכל הקשור לחוק דיני משפחה הם: בית המשפט האחראי על הדין האזרחי ובית הדין הרבני האחראי על הדין הדתי.
במדינת ישראל החוק קובע כי נישואין וגירושין ייעשו באופן בלעדי על ידי הדין הדתי, אך קיימים מקרים יוצאי דופן בהם זוג מתחתן נישואים אזרחיים בחו"ל, או זוג של פי ההלכה אינו נחשב יהודי ומתגורר בישראל – יתנהל עינינו בבית המשפט האזרחי. 

החוק כולל בתוכו נושאים וזכויות בנושא אלימות במשפחה, אימוץ, אפוטרופוס, צוואות ירושות ועזבונות, גירושין ונישואין, ידועים בציבור.

ניהול תיק גירושין - בית דין רבני ובית המשפט למשפחה

פתיחת תיק גירושין הוא הליך כאשר בני זוג מחליטים לפרק את התא המשפחתי.
הליך הגירושין מתבצע בפועל במקום שבו הוא נפתח, כלומר אם החליטו בני הזוג לפתוח את התיק תחילה בבית המשפט הרי ההליך מתנהל בתוך כותלי בית המשפט ולהיפך, אולם מתן גט וטקס הגירושין עצמו יכולים להתקיים רק על פי הדין הדתי – ברבנות,  יהודים במדינת ישראל יפתחו תיק ברבנות, מוסלמים יפתחו בבית הדין המוסלמי.

שלבים בתהליך:
1. מומלץ לקבל ליווי מעורך דין בהגשת כתב תביעה ובו פרטי בני הזוג, את העילה של הגירושין    

    כולל הוכחות ועדויות לסיבה מדוע מתגרשים.
2. ניסיון לעשיית שלום בית וגישור.

  1. במידה ואין אפשרות או הסכמה לשלום בית או קיימות הוכחות ברורות  – בית הדין יכפה 

    גירושין גם אם אחד מבני הזוג מסרב גט.

מרוץ סמכויות:

לכל אחד מבני הזוג יש אינטרס אישי לפתוח את התיק ולנהל אותו במוסד אשר לדעתו ייטיב עמו יותר. לכן יש צורך להתייעץ עם עורך דין מנוסה כדי להבין מה הם החסרונות והיתרונות בכל בית דין שיבחר. זה למעשה "מרוץ הסמכויות".

  
כפי שציינו מתן הגט יתקיים אר ורק בבית הדין הרבני, אך אם התיק נפתח לראשונה בבית המשפט הרי שהנושאים סביב חלוקת הרכוש,  משמורת ילדים ומזונות התנהלו בבית המשפט לענייני משפחה שלה יש סמכות מקבילה.  

 

מזונות אישה וילדים:
מזונות הוא תשלום המחייב אדם לשלם עבור בני משפחתו בגין הוצאות מחייה שותפות, לרוב קיימים מזונות ילדים ואישה לאחר שתא משפחתי מתפרק, על אחד ההורים לשלם לבן זוג כאשר הילדים נמצאים במשמורתו על כל ילד בנפרד ובגין השתתפות של שכירות, חוגים וכו . .

היקף המזונות נקבע לפי הכנסתו הכוללת של משלם מזונות והיא נגזרת של ההשתכרות של ההורה.

 

משרדנו מנהל הליכי גישור ודוגל בהסכם בין הצדדים, מונע מלחמות מיותרות, פוגע בילדים וגורם להוצאות כבדות בביתי המשפט.

ניהול הסכמי משמורת

לאחר שבני הזוג החליטו לפרק את התא המשפחתי, לרוב מעורבים בנושא גם קטינים מתחת לגיל 18 אשר רגילים לחיות בסביבת חיים מסוימת לדוגמא: בתי ספר, גנים, חוגים , חברים.
יש לקחת את כל אלו בחשבון כאשר מחליטים לפרק חבילה
ילדים בהליך גירושין עוברים טלטלה רגשית מאוד גדולה, לכן יש צורך לעסוק בנושא בצורה רגישה הליך ההסכם מתייחס למקום שבו התגוררו באופן קבוע הילדים על מנת לא להוסיף להם עוד טראומה. 

 

הסכם משמורת משותפת:

הסכם פופולרי ומועדף בין בני זוג שיש להם ילדים שמחליטים להיפרד אך רוצים להיות חלק בלתי נפרד מחיי ילדיהם גם לאחר הגירושין , יחתמו על הסכם הסדר משמורת ילדים שבו יקבעו פרקי זמן של שהות מסודרת של הילדים במהלך השבוע אצל כל אחד מההורים באופן שגידול הילדים מתחלק שווה בשווה.

 

אם משמורנית:
האם נחשבת לאם משמורנית במקרים בהם נקבע שהילדים יהיו בחזקתה באופן קבוע והאב מקבל הסדרי ראיה מסודרים.

אב משמורן:
במקרים נדירים יותר האב נחשב  לאב משמורן במקרים בהם נקבע שהילדים יהיו בחזקתו באופן קבוע והאם מקבלת הסדרי ראיה מסודרים. 


משמורת מפוצלת:
במקרים בהם יש מספר ילדים במשפחה והן מתפצלים בין שני ההורים – כל הורה יהיה משמורן לחלק מהילדים, משמע במידה ויש 5 ילדים (3 ילדים יחיו עם האם ו2 ילדים יחיו עם האב) לכל אחד מההורים תהיה זכאות להסדרי ראייה מסודרים עבור הילדים שלא נמצאים בחזקתם. 

ניהול הסכמי ממון

חיי זוגיות נבנים על ידי אמון הדדי ואהבה אך זו לא הבטחה לזוגיות מאושרת וארוכת שנים, לכן זוגות רבים מחליטים לערוך הסכם ממון טרום נישואין במידה ומתחתנים או שעוברים לגור ביחד וניהים זוג ידוע בציבור, הסכם זה עשוי לחסוך הרבה כאב ראש "ודם רע" בעתיד.
חוזה כזה קובע את חלוקת הרכוש במקרה של פרידה וניהול חיי זוגיות תקינים ללא מחשבות של אינטרס כלכלי. 

 

ניהול משא ומתן:

כאשר מתקבלת החלטה על חתימה של הסכם ממון, בין בני הזוג מתקיים משא ומתן שכולל את תנאי ההסכם וחלוקת הרכוש, על מנת לא ליצור מתח ועוינות בין בני הזוג נדרשת רגישות יתרה ומומלץ להיוועץ בעו"ד מומחה בדיני משפחה בעל הכשרה מוסמכת בגישור וניהול משא ומתן רגישים ומורכבים. 


עריכה של הסכם ממון היא לא מלאכה קלה, מעורבים בה עניינים משפטיים ורגשיים, ניסוח ההסכם חייב להיות מקצועי ושקוף וכמובן ברור, לכל בני זוג מנוסח הסכם המותאם עבורם באופן אישי ומכיל פתרונות משפטיים לסיטואציות שעלולות לצוץ בעתיד ואמור למנוע מאבק משפטי בבית המשפט במקרה של פירוק התא המשפחתי.
כמו בכל משא ומתן לעיתים לא מגיעים מיד להסכמה הדדית בתנאי החוזה, אך מעורבות של עו"ד מנוסה בתחום יכול להביא לשולחן המשא ומתן פתרונות יצירתיים ומגוונים. 

ניהול צוואות ירושות ועזבונות

דיני משפחה וירושה מסייעים לפתור בעיות בתוך המשפחה בעקבות מוות של קרוב משפחה.
את התביעות יכולים לנהל בבית המשפט לענייני משפחה או בתי הדין הרבנים. 

ככל שמדובר בניהול צוואות וירושות מומלץ להתייעץ עם עו"ד על מנת לקבל הבנה כללית מה הם החובות והזכויות של כל אחד וכיצד לנסח צוואה באופן תקין.

מהי צוואה?

צוואה היא מסמך בעלת תוקף משפטי שמורה לבני המשפחה כיצד לנהוג בחלוקת הרכוש לאחר מות עורך הצוואה.
ישנם מקרים בהם בית המשפט מחליט כי הצוואה איזה תקפה במצבים שהיא לא מנוסחת כראוי. לשם כך ישנם דיני משפחה העוזרים בניסוח הצוואה.

 

ירושות ועזבונות:

כל אדם צפוי להיתקל בחייו בנושא של ירושות ועזבונות, פעם אחת כאשר הוא יורש ופעם נוספת כאשר הוא מוריש, כך או כך זה תחום מלווה בהרבה יצרים ורגשות ובהרבה מקרים מדובר בנכסים, רכוש וכסף רב, על כן יש לנהוג באחריות ורגישות ולקבל סיוע מעו"ד מומחה בתחום .

ניהול עזבונות:
ישנם מקרים בהם זהות היורשים אינה ידועה או כאשר היורשים אינם מסוגלים לנהל את העיזבון. במקרים אלו ימונה מנהל עיזבון מטעם בית המשפט לניהול ושמירה על עזבונות של הנפטר. 

דילוג לתוכן