חדלות פרעון

מרגיש את כל העולם על הכתפיים? חובות מצטברים וגדלים? תיקי ההוצאה לפועל בלי סוף? משלם צו תשלומים והחוב לא קטן? אתה לא חייב להתמודד לבד עם המצב ! יש דרך לקבל הפטר מחובות! 

חדלות פירעון הוא מצב בו אדם לא מסוגל לעמוד בהחזרי הוצאותיו וחובותיו, לשם כך נחקק חוק חדלות פירעון כדי לתת הזדמנות שנייה להגיע לשיקום כלכלי. 

לצוות המשרד ניסיון עשיר בייצוג, ייעוץ וליווי של לקוחות נקלעים לקשיים כלכליים, מלווים ונושים בכל ההליכים הקשורים לחדלות פירעון והסדרי חוב.
המשרד שלנו מתמחה במחיקת חובות בהוצאה לפועל , הליכי פשיטת רגל, איחוד תיקים, קבלת הפטר ויציאה לדרך חדשה. 

ליווי וייצוג משפטי מתחילת התהליך ועד לקבלת הפטר! כל זאת בשכר טרחה הוגן מחולק יחד עם שאר התשלומים בתיק לפי יכולת.

לשיחת ייעוץ ללא התחייבות

תוכן עניינים

חדלות פירעון ופתיחת הליך שלב אחר שלב

המשוואה הפשוטה בין סך ההכנסות לבין סך ההוצאות יכולה לעיתים להוביל למצב מורכב. 

בכל שנותי הרבות כמייצג אנשים אשר נקלעו לחובות כבדים בהליכי חדלות פירעון, פשיטת רגל ובחובות. הסיפור הוא בדרך כלל אותו סיפור מצער על אנשים שלא עמדו בהוצאות החודשיות ולקחו הלוואה אחרי הלוואה כדי לנסות ולכסות את הקודמת.
מצב זה מכניס לבור כלכלי שיהיה קשה מאוד לצאת ממנו אך לפני נטילת הלוואה נוספת יש עוד פתרון – פתיחת הליך חדלות פירעון.

עומר הגיע אלינו עם חוב של למעלה מ-800 אלף ש"ח שנצבר מיום ליום ובחוסר יכולת לפרוע את החובות, תחושת המתח והלחץ היו ניכרים אך עם החלטה אמיצה על התחלת הליך חדלות הפירעון שלו.

לאחר ניתוח המצב וניהול המאבק המשפטי הבלתי מתפשר בבית המשפט הצלחנו לגרום לנאמן הממונה לבחינת נכסיו וחובותיו לשמוע את זעקתו של הלקוח ולהבין כי אין ביכולתו לעמוד בחובותיו ההולכים ומצטברים, נקבעו לו תשלומים חודשיים בתוכנית פירעון בסך 61 אלף ש"ח, בחלוקה ל-61 תשלומים. כך שלאחר 5 וחצי שנים עומר קיבל את "ההפטר" ומכאן היא נקודת ההתחלה לדף חדש. 

 

תמיד יש מוצא והכל אפשרי, אין מצב כזה שקיים לאדם חוב ולא ניתן להגיע לפתרון אם זה דרך הסדר, דרך הליך משפטי  או פתרון אחר מול הנושה שבסופו של דבר מסיים את העניין וכך אפשר להתחיל חיים חדשים ולהיות נקי מחובות בדרך יעילה ופשוטה יותר ממה שכולם מדמיינים לעצמם בראש.

 

רויטל הגיעה אלינו עם חובות כבדים של 260 אלף שקל ועיקולים רבים, רויטל היתה שכירה עבדה מאוד קשה אולם חייה עם חששות ולחצים גדולים מבלי יכולת לכלכל את ילדיה, ללא כסף לשכר דירה נושים מתדפקים על דלתה. יצאנו יחד איתה למאבק מול הנושים להסדרת חובותיה, לאחר מאמץ ניכר רויטל יצאה לדרך חדשה עם מאזן פלוס בחשבון הבנק, עם יכולת לספק לילדים שלה את כל הצרכים, אבל הכי חשוב היא חזרה לחיים ללא לחצים , ישנה טוב בלילה עם התחלה חדשה!

מהו חדלות פירעון?

חדלות פירעון היא תופעה שכיחה בה אדם או עסק אינם מסוגלים לעמוד בהחזר הוצאות החודשיות.
במילים אחרות סך כל ההוצאות גדולים באופן ניכר מסך ההכנסות + הנכסים. 


לרוב תופעה זו נגרמת משימוש מוגבר בנטילת אשראי והלוואות, שכן האשראי הוא מרכיב מרכזי בפעילות הכלכלה המודרנית, בעת נטילת משכנתא לרכישת דירה או לקיחת הלוואה להקמת עסק חדש – ייתכן מצב שבו החייב אינו מסוגל לעמוד בתשלום מכיוון שהרעיון העסקי אין טוב כפי שציפה או ההכנסות אינם מספיקות כדי לעמוד במשכתנא. 

 

לאור זאת טבעי היה לחשוב שמלווים (כגון הבנקים) יעניקו הלוואות רק ללקוחות שיוכלו לעמוד בהחזר בוודאות. אך לא כך הדבר – בעולם של חוסר וודאות יש אינטרס ומקום לכולם לבקש ולקבל אשראי. 


תופעה של חדלות פירעון יכולה גם להתרחש בעקבות "כוח עליון" לדוגמא אסונות טבע או אירועים מכוננים בהיסטוריה ובלתי צפויים.
בנוסף לא ניתן לחזות מראש מה יהיה מצבו הכלכלי של החייב והאם החייב יהיה מסוגל לעמוד בהתחייבויות ולא יקלע לקשיים.

בדומה לאדם פרטי או לעסק(תאגיד) גם מדינות יכולות להגיע למצב של חדלות פירעון שכן אין הסדר או טיפול ממשי פרט להסדר חוב או לפטור מתשלום, למעשה זהו בעיקר נזק תדמיתי של המדינה – מצב זה נקרא חדלות פירעון ריבונית.

חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי

חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי נכנס לתוקף ב 15 בספטמבר 2019, הוא החוק העיקרי המסדיר את דיני חדלות פירעון בישראל.

 

עיקרון היסוד של החוק הוא שאינו הליך עונש אלא להיפך, מדובר בהליך שמטרתו להסדיר את המצוקה הכלכלית הנובעת בדרך כלל מ"תרבות האשראי" הנהוגה בשגרה היום יומית.
בכלכלה מודרנית ומתפתחת נדרש היה לספק חקיקה מודרנית שתתאים לרוח התקופה – חדלות פירעון הוא אירוע כלכלי עם מספר משתתפים ויש צורך לאזן בין אינטרס של החייב, אינטרס של הנושים וגם אינטרס הציבור הכללי. חוקי חדלות פירעון מעניקה לשוק ערכים ובמידת מה יציבות וודאות למשק.  


החוק הוא מהווה תחליף וחידוש לחוק פשיטת הרגל וחוק החברות שהיו נהוגים עד כה
ומאפשר הזדמנות שנייה ושיקום כלכלי לכל אדם או עסק שאינו מסוגל לעמוד בחובות והתחייבויות ולקבל "הפטר" מיתרת החובות. 

מטרות החוק

חוק חדלות פירעון חוקק כדי לאזן בין מספר גורמים המושפעים כתוצאה מכניסה להליך שהם החייבים, הנושים וכן כלל הציבור. זה בא לידי ביטוי במספר מטרות:

  1. להביא לשיקומו הכלכלי של החייב – המטרה הנעלה ביותר המטיבה עם כל המעורבים בהליך השיקום הכלכלי הוא מטיב גם עם הנושים וגם למעשה לציבור כולו ועונה על ערכים נוספים.
    לדוגמא: אדם או עסק המשוקם כלכלית יחזור למעגל העבודה במשק ולוקח נטל הנעת הכלכלה קדימה בשימור ויצירת מקומות עבודה או בתל"ג הלאומי. 
  2. הגדלת שיעור החוב שנפרע לנושים – מכיוון שעיקר הנפגעים בהליך חדלות פירעון הם הנושים, המטרה היא להשיא את ערך נכסי החייבים ובנוסף להקטין ככל האפשר את הפגיעה בהם.
  3. קיצור הבירוקרטיה – קיצור הליכים והגעה להסדר מהר ככל האפשר.

מי זכאי להגיש בקשה לפתיחת הליך חדלות פירעון?

ישנם מספר קריטריונים בהם החייב צריך לעמוד טרם הגשת בקשה להליכי חדלות פירעון והם:
1. מרכז החיים של החייב נמצא בישראל או לכל הפחות חי תקופה של שישה חודשים טרם הגשת הבקשה 

  1. החייב מחזיק בנכס/עסק במדינת ישראל במועד הגשת הבקשה
  2. כל אדם או בעל עסק פטור/מורשה שסך כל חובותיו הם למעלה מ 50 אלף ש"ח 
  3. תשלום אגרה לפתיחת הליכים בסך 900 ש"ח. (ניתן לשלם תשלום זה לאורך ההליך לאחר הגעה להסדר)

מה זה חדלות פירעון? 

בחודש ספטמבר 2019 נכנס לתוקף חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי התשע"ח 2018, כך הגיעו לקיצם שמונה עשורים בהם חייבים היו נדרשים לשלם סכומי כסף גדולים

קרא עוד »
דילוג לתוכן